Connect with us

ФФМ има нов Генерален секретар: Наталија Илиевска Божиновска доаѓа на местото на Филип Поповски

Фудбалската федерација на Македонија има нов Генерален секретар. На денешната седница на УО на ФФМ констатиран е престанокот на законски утврдениот максимален мандат на Филип Поповски.


На седницата за нов Генерален секретар е назначена Наталија Илиевска Божиновска вработена во генералниот секретаријат на ФФМ.


На седницата на Управен одбор одржана на ден 12.07.2023 година се донесоа следните одлуки:
Усвоени се пропозициите за Куп натпреварувањето за сезона 2023/24.


Донесена е одлука за користење на средствата од Форвард 3 и Форвард 2 програмата на ФИФА за инвестициските проекти.


Усвоени се судиските, контролорските и делегатските листи за сезона 2023/24.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови