Connect with us

Кој дозволи да се игра „ватерполо“ во Кратово?

Силекс и Струга Трим Лум одиграа меч без голови во Кратово. Не можеа фудбалерите да сторат ништо повеќе со оглед дека за ваков „меч“ им требаа и некои други способности, пред се пливачки.

Натпреварот наликуваше на се само не на фудбалски дуел и големо прашање е како воопшто официјалните лица дозволија да се одигра меч на вакви услови. Главен судија на натпреварот беше Крумислав Ѓоргиев од Штип, а делегатската улога ја вршеше Тони Шалев од Кавадарци.

Силекс имаше шанса да постигне гол од пенал. Сепак, водените услови влијаеја Денис Ристов да се лизне при моментот на шутот и топката ја испрати високо над голот. Најголемата добивка од овој меч е што актерите на двете екипи поминаа без сериозни повреди. Официјалните лица секако ќе треба добро да објаснат – зошто воопшто беше дозволено да се игра „ватерполо“ во Кратово?!

 
     

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови