Connect with us

ФФМ околу скандалот со „местење“ натпревари: Целосно соработуваме со МВР за заштита на интегритетот

Фудбалската федерација на Македонија потврди дека МВР и јавното обвинителство отвориле истрага поради сомнежи за „наместени“ натпревари во македонскиот шампионат. Под сомневање за нерегуларности се повеќе натпревари.


„Министерството за внатрешни работи (МВР) побара информации од Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) кои првенствено се однесуваат на акти кои го регулираат натпреварувањето, записници од официјални натпревари во рамки на натпреварувања во организација на ФФМ, потоа распоред од календарот на натпреварувањата во домашните првенства итн.

Во рамки на своите надлежности кои се однесуваат пред се на заштита на интегритетот на натпреварувањето, ФФМ целосно соработува со МВР и органите на Министерството во тој дел“, соопштија од ФФМ.

Акцијата во Македонија е дел од борбата против наместени натпревари во регионот, а по информации од „Спорт радар“.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови