Connect with us

Претставници на ФФМ беа во Тирана, на собирот на федерации од Југоисточна Европа

Единаесет национални федерации од Југоисточна Европa, меѓу кои и претставници на ФФМ, денеска се собраа на состанок во Тирана во седиштето на Албанската фудбалска федерација. Домаќин беше потпретседателот на УЕФА, Арман Дука, а на собирот се дискутираше за критичните аспекти на стратегијата за развој на фудбалот на УЕФА.


Во Тирана се разговараше за идниот формат на европските натпреварувања, во кои има сериозни промени од следната сезона, за новата програма за солидарност и судиското работење. Други теми за кои се разговараше беа статистиката и анализите во спортот и финансиите, системите за обложување и новите можности на земјите учеснички.

На состанокот присуствуваа претставници на Босна и Херцеговина, Хрватска, Кипар, Грција, Косово, Црна Гора, Македонија, Србија, Словенија, Турција и на Албанија.

По презентацијата на споменатите теми, присутните се вклучија во разговори за иднината на европскиот фудбал, во кои сите учесници ја изразија својата безрезервна поддршка на претседателот на УЕФА, Александар Чеферин и администрацијата на европската фудбалска централа.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови