Connect with us

Имаме квалитетен тим, одиме на победа против Македонија, најавуваат Бугарите

Еден од челниците на Бугарскиот фудбалски сојуз, Георги Иванов, вели дека бугарската репрезентација е со амбиција да ја победи Македонија во првиот натпревар од новото издание на турнирот во Лигата на нации.

„Влогот на натпреварот со Северна Македонија е голем, имајќи предвид дека сакаме да се пласираме високона турнирот. Спортот не треба да создава политички проблеми меѓу Бугарија и Македонија, бидејќи на крајот спортот секогаш треба да носи мир и задоволство кај луѓето. Имаме добра организација што ја направивме заедно со домаќините од Разград ќе се погрижиме средбата да помине без проблеми“, изјави Иванов за БНТ.

Амбициозни сме за победа. Веќе имаме подмладен тим составен од квалитетни играчи, заклучува Иванов.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови