Connect with us

Горан Пандев ја доби наградата за животно дело на Општина Струмица

Поранешниот капитен на македонската фудбалска репрезентација и интернационалец, Горан Пандев, ја доби наградата за животно дело на Општина Струмица за особен придонес во областа на спортот, којашто се доделува по повод Денот на заштитниците на Струмица-Светите петнаесет Тивериополски свештеномаченици.

Покрај Пандев, годишни признанија за особен придонес добија Фудбалскиот клуб „Тиверија“, Ѓорѓи Хаџи-Котаров долгогодишен крводарител и хуманист, Благој Ѓузелов за планинарството, м-р Зоран Рујак од областа на културата, Млекарница „Јока“ за економија и производство, Данче Даскаловска во областа на општествената работа и Фондацијата „Елеуса“ во областа на социјалната заштита.

Од името на наградените се заблагодари Горан Пандев, кој не ја криеше радоста од наградата која му ја додели родниот град.

-Каде и да одев не криев да кажам дека јас сум Македонец, роден во Струмица, најубавото место на Балканот, место каде народот е насмеан, место каде Господ дарувал убавини, град кој станува препознатлив во цела Европа не само по спортот, туку и по културата, музиката, науката и прогресот. Никој од нас немаше да стаса до тие височини ако не беа струмичани кои секогаш не поддржуваат, ако неа беа нашите учители кои не учеа и ни го трасираа патот, ако не беа нашите тренери кои не усовршуваа, ако не беа Светите петнаесет, кои каде и да одевме беа нашиот чадор на верата, љубовта, здравјето и успехот, рече Пандев.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови