Connect with us

ФФМ одлучи: СТОП за фудбалските првенства во Македонија

Фудбалската федерација на Македонија донесе одлука за прекин на првенствата во Првата лига и во двете Втори лиги, како и пониските натпреварувања. На предлог на Натпреварувачката комисија, а по најновата забрана на сите јавни и приватни собири, без разлика на обемот и бројката на учесници – одлучено е да се стопираат фудбалските шампионати во државата.

„Натпреварувачката комисија во рамки на Фудбалската федерација на Македонија донесе одлука за прекин на неодредено време на Националниот шампионат од Прва и Втора МФЛ, потоа Третите лиги од МФЛ, како и натпреварите од женскиот шампионат и првенството во футсал.

Одлуката е донесена по последните препораки и забрани од Министерството за здравство за превенција од вирусот COVID – 19, кои опфаќаат забрана на сите јавни и приватни собири, без разлика на обемот и бројката на учесници – концерти, театри, кина, спортски сали, теретани. 

Претходно, согласно препораките и забраните од Владата на Македонија за превенција од вирусот COVID – 19 , Комисијата за младински фудбал донесе одлука сите натпревари од младите категории и натпреварите од Детските лиги на ФФМ да се суспендираат во наредните две седмици“, соопшти ФФМ на официјалниот сајт.

Претстојниот викенд дефинитивно ќе нема натпревари од македонски фудбал.   

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови