Connect with us

Александар Васоски ќе биде нов тренер на Академија Пандев

Досегашниот тренер на Вардар, Александар Васоски, кариерата ќе ја продолжи како шеф на стручниот штаб на Академија Пандев. По заминувањето од Вардар, пред се поради финансиската немоќ и катастрофалната клупска неорганизираност и неизвесна иднина, Васоски доби повик да седне на клупата на Академија Пандев и многу веројатно дека ќе ја прифати.

Академија Пандев имаше есен послаба од очекувањата, дури двапати се менуваа тренерите и по завршувањето на полусезината клупата е повторно празна. Југослав Тренчовски ја почна сезоната, потоа поднесе оставка и беше ангажиран Александар Таневски, но и тој не успеа да ги стабилизира резултатите на тимот и брзо замина. Југослав Тренчовски се врати на клупата со договор да го води тимот до крајот на есенската полуетапа, а вчера се збогува и најави дека е време за нови предизвици. 

       

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови