Connect with us

Второлигашите бараат проширување на Првата лига на 16 екипи

Управниот Одбор при Фудбалската Федерација на Македонија доби допис од клубови од двете втори и од третите лиги, кои бараат прекин на сезоната во нивните рангови на натпреварувања, но и проширување на Првата лига од 10 на 16 екипи.

Потенцирајќи дека Ракометната Федерација на Македонија веќе се решила на сличен чекор, клубовите бараат ФФМ да го следи тој потег, па во следната сезона во елитното друштво да влезат по три екипи од Втората лига – Исток и Втората лига – Запад, а притоа да нема испаѓање ниту од Првата, ниту од двете втори лиги.
 
 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови