Connect with us

Шкендија со најголем ваучер кај фудбалските клубови

Агенцијата за млади и спорт ги објави ваучерите што фудбалските клубови ги имаат за користење за 2021 година. Најголем ваучер има Шкендија (10.800.000 денари – околу 175.000 евра), потоа следи Шкупи (10.000.000 денари – околу 160.000 евра), треторангирана е Ренова (9.500.000 денари – околу 150.000 евра). Потоа се и Академија Пандев, Македонија ЃП, Вардар, Работнички, Пелистер, Силекс, Струга Трим Лум…

Од второлигашите, најголеми ваучери имаат Брегалница (2.800.000 денари – околу 45.000 евра), Скопје (2.700.000 денари – околу 43.000 евра), а од женските фудбалски клубови ЖФК Скопје 2014 (2.000.000 денари – околу 32.000 евра).

Согласно  ранг листите и бодовите доставени од страна на националните спортски федерации, Агенцијата за млади и спорт ги објави на својата веб страна Листите за користење на даночно ослободување (Ваучери во спортот) за 2021 година за национални спортски федерации, спортски клубови, активни спортисти и други правни субјекти кои имаат Решение за вршење дејност спорт. Сите податоци за ваучерите можете да ги погледнете на следниот линк   
  

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови