Connect with us

Шишковски: Австрија прва нека згреши, а ние тоа да го казниме

Ова е најголемата сцена, грешки не се дозволени. Го знае тоа голманот Дамјан Шишковски. На Европско…грешиш – губиш. Затоа популарниот Шишко се надева дка Австрија в недела ќе биде репрезентацијата што повеќе ќе греши.


„Вакви големи натпревари ги одлучува и најмалата грешка. Не смееме едноставно да грешиме. Се надевам дека Австријците први ќе згрешата, а ние тоа ќе знаеме да го казниме. Знаеме дека се посебно опасни по прекини на игра. Ќе мораме на тоа добро да одговориме. Одиме на победа“, вели Дамјан Шишковски.


Репрезентацијата на Македонија се подготвува вообичаено, Шишковски вели дека се е нормално иако исчекувањето на првиот меч на ЕВРО е големо за сите Македонци.


„Секој натпревар се подготвува на ист начин, без разлика на противникот. Немаме воопшто притисок, дали ривалот е Австрија или Украина, или било кој друг. Ние мораме да бидеме вистинските и да ги исполниме сите задачи од селекторот и стручниот штаб“, порачува голманот на националниот тим.

Advertisement

Facebook

Тимови