Connect with us

Поучно за македонските клубови: Како го чистат снегот во Радник Сурдулица (ФОТО+ВИДЕО)

Снег ја покри Македонија и фудбалот престана. Речиси комплетното прво пролетно коло, со исклучок на натпреварот меѓу Академија Пандев и Работнички, каде снегот исто така не беше исчистен, е одложено за следниот викенд. 

Снег падна и во Србија, снег врне насекаде ширум светот, па мечевите не се одложуваат. Но, клубовите се подготвени со механизација и за чистење на снегот и подготовка на теренот за следниот натпревар. 

 

? #video ? Pripreme terena za predstojeći duel sa @fknapredak. / Getting ready for the home game against #Napredak. #cleaningsnow ❄ pic.twitter.com/9tGueI6b01
— RadnikFK (@FKRadnik) February 15, 2021

Може да биде поучно за македонските клубови. Пример како тоа се право во Србија, во клубот Радник Сурдулица. Механизација, двајца работници и снегот за неколку часа е исчистен од теренот. 

Ваучер – системот кој државата го одобрува за клубовите, треба многу повеќе да се користи за подобрување на инфраструктурата и на механизацијата, а не за плати на фудбалери и ангажман на странци.  

    

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови