Connect with us

МАКФУДБАЛ ТИМ НА 8.КОЛО ВО ВТОРИТЕ ЛИГИ!

Вардар доминантно го освои Тетово на Западот, а Силекс со „минималец“ им се врати на победите. Воска Спорт исто така држи чекор откако ја доби охридската пресметка, а Гостивар беше убедлив против Кораби.


Братство го направи најголемото изненадување со триумфот над Каменица Саса, а тоа го искористија Победа и Слога Виница да го преземат врвот на Истокот. Кит Го покажа доминација против Осогово на гости.

МАКФУДБАЛ го издвои најдобриот тим на 8.коло во вторите лиги, а го предводи стратегот на Вардар, Никола Глигоров.

МАКФУДБАЛ ТИМ НА 8. КОЛО ВО ВТОРИТЕ ЛИГИ

 1. ДАНИЕЛ КОТЕВСКИ (ПОБЕДА)
 2. НАУМ ВЕЉАНОСКИ (ВОСКА СПОРТ)
 3. ДАРКО СТОЈАНОВ (ВАРДАР)
 4. АЛЕКСАНДАР МИЛУШЕВ (БЕЛАСИЦА)
 5. ЕМИР МУСТАФА (БРАТСТВО)
 6. ИВАН МИТРОВ (СЛОГА ВИНИЦА)
 7. ЉАВДРИМ СКЕНДЕРИ (ГОСТИВАР)
 8. ЃОРЃИ ТАНУШЕВ (СИЛЕКС)
 9. ЗОРАН АНДОНОВ (КИТ ГО)
 10. НИЈАС ЛЕНА (ВЕЛЕШТА)
 11. ФИЛИП ПЕТКОВСКИ (ВАРДАР)

ТРЕНЕР НА КОЛОТО: НИКОЛА ГЛИГОРОВ

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови