Connect with us

Брегалница стартува со подготовки на 26.јуни

Фудбалерите на Брегалница подготовките за новата сезона во Првата македонска фудбалска лига ќе ги стартуваат на 26. јуни, кога ќе бидат реализирани лекарските прегледи и почетокот на летниот тренажен процес, објави клубот.


Согласно програмата на стручниот штаб, првата фаза од подготовките ќе биде реализирана во Штип и во Пехчево, по што ќе се оди на финалните техничко-тактички подготовки комбинирани и со пријателски натпревари.

„Во Пехчево ќе ја реализираме почетната фаза од подготовките, а потоа во зависност од договорените пријателски натпревари тактично-техничките подготовки ќе бидат во Банско или во Охрид. Но, одлуката околу тоа ќе зависи од договорените тестови. Планираме одигрување седум пријателски средби преку кои ќе се темпира формата за стартот на новата сезона“, изјави шефот на стручниот штаб, Горан Здравков.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови