Репрезентациите на Аргентина и Уругвај носат по 900 килограми месо во Катар за Светското првенство, пишува ESPN. Двете земји се меѓу најголемите потрошувачи на месо во светот. Асадо е популарно јадење во Аргентина и Уругвај. Се подготвува од парче месо, на скара.
Во Уругвај се поврзани чајот, асадо и фудбалот, и тие се дел од нашата култура. Сакам да испорачам квалитет на производот, природен и органски, а Светското првенство е најдобро време за ова“, изјави Конрадо Фербер, претседателот на Националниот институт за месо во Уругвај.
“Мојата омилена храна е асадо, но тоа е нешто повеќе од храна. Тоа создава атмосфера на единство и го обединува колективот. Тоа е дел од нашата култура, карактеристика на аргентинскиот карактер“, истакна Лионел Скалони, селекторот на аргентинската репрезентација.
-
МАКФУДБАЛ ТИМ НА ПОЛУСЕЗОНАТА
Силекс заврши на врвот по првиот дел од сезоната во Првата лига, благодарејќи на...
Автор makfudbal
-
МАКФУДБАЛ ИГРАЧ на полусезоната: Али Регба (Работнички)
Работнички е најпријатното изненадување на првиот дел од сезоната во Првата фудбалска лига. „Романтичарите“...
Автор makfudbal