
Репрезентациите на Аргентина и Уругвај носат по 900 килограми месо во Катар за Светското првенство, пишува ESPN. Двете земји се меѓу најголемите потрошувачи на месо во светот. Асадо е популарно јадење во Аргентина и Уругвај. Се подготвува од парче месо, на скара.
Во Уругвај се поврзани чајот, асадо и фудбалот, и тие се дел од нашата култура. Сакам да испорачам квалитет на производот, природен и органски, а Светското првенство е најдобро време за ова“, изјави Конрадо Фербер, претседателот на Националниот институт за месо во Уругвај.
“Мојата омилена храна е асадо, но тоа е нешто повеќе од храна. Тоа создава атмосфера на единство и го обединува колективот. Тоа е дел од нашата култура, карактеристика на аргентинскиот карактер“, истакна Лионел Скалони, селекторот на аргентинската репрезентација.

-
МАКФУДБАЛ ТИМ НА КОЛОТО ВО ПРВАТА ЛИГА
Четири натпревари, нема многу избор, но, сепак, победите мора да се вреднуваат. Вардар успеа...
Автор makfudbal
-
(ИН)ДИРЕКТ: Ќе си ја земам топката и ќе си одам – Кај ќе одиш, на апарати?!
Кај нас во маало, а верувам и во други маала низ нашава Македонија, најубавата...
Автор Nikola Gjurovski

Интернационалци
Дамјан Шишковски ќе го продолжи договорот со Борац Бања Лука

Евро-фудбал
Феран Торес замина на итна операција

Евро-фудбал
Галатасарај го освои Купот на Турција

Евро-фудбал
Интер си пронајде нов напаѓач на „Олд Трафорд“
