Connect with us

Здружението на прволигаши побара мерки за помош од владата и од ФФМ поради стопираниот шампионат

Здружението на фудбалски прволигаши на Македонија испрати известување до владата и до Фудбалската федерација на Македонија, во кое побара да бидат одредени мерки на помош за клубовите поради стопирањето на шампионатот.

Клубовите бараат намалување за 50% на давачките за пензиско и инвалидско осигурување на фудбалерите и вработените лица. Исто така, едно од барањата е и да се одреди субвенционирање на платите за фудбалерите и вработените за периодот додека трае паузата поради пандемијата на Covid-19. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови