
Репрезентациите на Аргентина и Уругвај носат по 900 килограми месо во Катар за Светското првенство, пишува ESPN. Двете земји се меѓу најголемите потрошувачи на месо во светот. Асадо е популарно јадење во Аргентина и Уругвај. Се подготвува од парче месо, на скара.
Во Уругвај се поврзани чајот, асадо и фудбалот, и тие се дел од нашата култура. Сакам да испорачам квалитет на производот, природен и органски, а Светското првенство е најдобро време за ова“, изјави Конрадо Фербер, претседателот на Националниот институт за месо во Уругвај.
“Мојата омилена храна е асадо, но тоа е нешто повеќе од храна. Тоа создава атмосфера на единство и го обединува колективот. Тоа е дел од нашата култура, карактеристика на аргентинскиот карактер“, истакна Лионел Скалони, селекторот на аргентинската репрезентација.

-
МАКФУДБАЛ ТИМ НА СЕЗОНАТА ВО ПРВАТА ЛИГА
Шкендија ја освои шампионската титула во Првата лига, а излез во Европа и настап...
Автор makfudbal
-
МАКФУДБАЛ ИГРАЧ НА СЕЗОНАТА: Бесарт Ибраими (Шкендија)
Тој е човек – титула. Каде игра Бесарт, тимот ја освојува шампионската круна. Така...
Автор makfudbal

Евро-фудбал
Ливерпул купува дефанзивец од Бундес-лигата

Евро-фудбал
Наполи го засили нападот со Лоренцо Лука

Прва лига
Тиквеш го врати Иван Ивановски

Евро-фудбал
Карерас е новиот „крал“ во Мадрид
