Connect with us

Нова шанса за Македонија: Во иднина по 32 репрезентации на Европско првенство

Европската фудбалска организација (УЕФА) размислува за нова реорганизација на европските првенства. Во иднина, од 2028 година, Македонија би можела многу почесто да биде дел од завршните манифестации, со оглед дека УЕФА сака да го зголеми бројот на учесници од 24 на 32. Ова значи дека повеќе од половината селекции во Европа би играле на Европско првенство.

Македонија на тековниот европски шампионат го имаше историскиот орв настап меѓу елитата.

Advertisement

Facebook

Тимови