Connect with us

На Пеле му е прекината хемотерапијата, префрлен е на палијативна нега

Легендарниот бразилски фудбалер Пеле, е префрлен на палијативна нега на клиниката „Алберт Ајнштајн“, во обид да му бидат намалени болките и да му биде олеснето дишењето, јавуваат бразилските медиуми. Лекарскиот тим одлучиле да му ја прекине хеомотерапијата, затоа што телото на Пеле не реагира соодветно.


Палијативната нега се применува кај пациенти кои боледуваат од неизлечиви болести. Најчесто се користи кај болните од карцином кој е во напреден стадиум.

Пеле во средата беше примен во клиниката, а информациите велеа дека се работи за рутински медицински третман.

На Пеле минатата година му беше отстранет тумор на дебелото црево.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови