Connect with us

МАКФУДБАЛ – ТИМ НА ЕСЕНТА ВО ВТОРИТЕ ЛИГИ !

Брегалница е високо на врвот на Истокот, а Скопје со седум чекори напред го предводи Западот. Штипјани ги потврдија амбициите за пласман во елитата со сигурни игри и победи и „набилдаа“ седум бода предност во однос на најголемиот ривал Тиквеш. Убави моменти имаше и Охрид Лихнидос во есенскиот дел од првенството.  

Во Втората лига Запад, Гостивар беше најавуван како мега-проект за прволигашка промоција, но Скопје имаше фантастична есен, а Велешта исто така се претстави како многу пријатно изненадување.

МАКФУДБАЛ го издвои најдобриот тим на есента во вторите фудбалски лиги.   

1. СТОЈАН ДИМОВСКИ (ТИКВЕШ)

2. СЛАВЕ МАРКОСКИ (ОХРИД)

3. ДИНО НАЈДОСКИ (СКОПЈЕ)

4. ДАРКО СТОЈАНОВ (БРЕГАЛНИЦА)

5. ЃОРЃИ МОЈСОВ (ТИКВЕШ)

6. АНЕС ОСМАНОСКИ (БРЕГАЛНИЦА)

7. ВЛАДИМИР ЖОГЛЕВ (СКОПЈЕ)

8. АЛТИН ЛОГА (ВЕЛЕШТА)

9. ДАРКО ДОДЕВ (БРЕГАЛНИЦА)

10. АЛЕКСАНДАР ЦЕЛЕСКИ (ОХРИД)

11. СИМЕОН ХРИСТОВ (ТИКВЕШ)

ТРЕНЕР: ЉУПЧО МАРКОВСКИ (СКОПЈЕ)

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови