Connect with us

Митко Стојковски е избран за нов претседател на Пелистер

Македонскиот второлигаш Пелистер одржа вонредно клупско собрание на кое за нов претседател е избран Митко Стојковски. Досегашен претседател на клубот беше Пеце Стојчевски.


Во бордот на директори сега ќе членуваат поранешните фудбалери Тони Мицевски, Пеце Цветковски и Златко Деловски, стопанствениците Трајан Вртковски, Павле Лазаровски и Сотир Николовски и претставници на Општина Битола, Блага Талевска (економист) и Стефанија Боцевска (правник).

Пелистер се обидува да се реструктуира и да се обиде да се врати во елитата.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови