Connect with us

ФФМ и МВР договорија: Воска и Тиквеш ќе играат во Струмица

Бараж натпреварот за Прва МФЛ меѓу екипите на Тиквеш и Воска ќе се одигра на 22. мај во 17:00 часот на стадионот „Младост“ во Струмица информира Фудбалската федерација на Македонија.

-„На зеднички состанок на Комисијата за безбедност и Комисијата за натпреварување во рамки на ФФМ во соработка со Министерството за внатрешни работи (МВР) беше донесена одлуката за одредување на стадионот за одигрување на натпреварот“ – се вели во соопштението од ФФМ.

ФФМ преку Комисијата за безбедност испрати допис до МВР со барање информации во делот на преземање на безбедносни мерки за се одигра во најдобар ред бараж мечот Тиквеш – Воска и Комисијата за натпреварување ќе постапи согласно добиените информации.

При извлекувањето на двојките за баражаите, ФФМ објави дека дуелот Воска-Тиквеш ќе биде одигран во Прилем, потоа информираше дека локацијата за мечот е Скопја, за на крај да соопшит дека со координација со МВР ќе биде одредено местото за овој натпревар за пополнување на Првата лига.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови