Connect with us

Димитар Мечкаровски се прости од судењето

Еден од најдобрите македонски фудбалски судии Димитар Мечкаровски денеска се прости до активното делење на правдата. Тој ја делеше правдата на мечот во Тетово меѓу Шкендија и Пелистер кој е последен во неговата судиска кариера. Мечкаровски повеќе од една деценија беше интернационален судија со знакот на ФИФА и остави траен белег, првокласен пример како треба да се дели правда на прволигашките стадиони во Македонија.

Претставници на Фудвалската федерација на Македонија, Судискиот одбор, како и клубовите Шкендија и Пелитсер му дадоа пригодни подароци за трајно сеќавање за последниот меч, но и благодарност за се она што го направи за македонскиот фудбал. 

    

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови