Connect with us

Барселона му постави ултиматум на Дембеле за новиот договор

Барселона не може да постигне напредок во преговорите со Осман Дембеле за продолжување на соработката. Тој влезе во последната година од договорот и доколку не го продолжи договорот следното лето може да замине како слободен агент.


Раководството на Барса полека го губи трпението со Французинот и испрати последна понуда до неговиот агент. Дембеле и неговиот менаџер треба до крајот на оваа недела да се изјаснат, дали ја прифаќаат понудата или не.

Дембеле според договорот заработува 12 милиони евра годишно. За продолжувањето на соработката Барселона сега му нуди годишна плата од 7,5 милиони евра и големи бонуси во зависност од настапите и остварените успесо со клубот.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови