Connect with us

Столе Димитриевски во Топ 10 голмани според бројот на одбрани на ЕВРО

Чуварот на мрежата на фудбалската репрезентација на Македонија, Столе Димитриевски, се најде во Топ 10 рангирањето на ЕВРО по бројот на реализирани одбрани. Тој е во првата „десетка“ иако Македонија одигра само три натпревари на Европското првенство. Столе Димитриевски го заокружи настапот на Европското првенство со 14 одбрани.


На врвот на листата е Јан Зомер со 21 одбрана, зад него е Дени Ворд од Велс, а Каспер Шмајхел од Данска на третата позиција.

Advertisement

Facebook

Тимови