Connect with us

Шкендија: Итно бараме имплементација на ВАР-системот во Првата фудбалска лига

Македонскиот прволигаш Шкендија јавно истакна дека се залага за воведување на ВАР-систем на натпреварите од Првата фудбалска лига.


„Шкендија ја изразува својата загриженост за големите пропусти во судиската област во домашниот фудбал и итно бара имплементација на ВАР системот. Овој чекор ќе обезбеди потранспарентно опкружување и ќе помогне да се спречат произволни грешки, со што ќе се зголеми веродостојноста и стандардот на играта.


Веруваме дека оваа акција ќе помогне да се подигне имиџот на фудбалот и ги замолуваме сите клубови да ни се придружат во оваа иницијатива за чиста и фер игра“, се вели во соопштението на ФК Шкендија.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови