Connect with us

Работнички ќе биде првиот професионален фудбалски клуб кој ќе чекори во светот на НФТ!

Фудбалскиот клуб Работнички прави револуционерен потег, се отвора кон дигиталниот свет со намера да остави свој белег како светски иноватор. Ќе биде тоа голема промоција за клубот, македонскиот фудбал, но и спортот во целина, во една нова дигитална сфера.


ФК Работнички ќе биде првиот професионален фудбалски клуб кој ќе чекори во светот на НФТ! Со ова движење клубот ќе биде пионер и предводник на револуционерни промени во фудбалскиот свет, како и во НФТ просторот! Ова е овозможено со договорот меѓу претседателот на ФК Работнички, Драган Поповски, и основачот на НФТ К-клуб, Владимир Крстиќ.

НФТ е пазар со огромен потенцијал кој најчесто се користи за продажба на уникатни производи за дигитална уметност, но сега со помош на ФК Работнички, НФТ технологијата ќе биде употребена како мост меѓу дигиталниот свет и реалните фудбалски операции! Ова е голем иновативен чекор за глобалниот спортски свет.
Работнички со ова веројатно прави еден голем значаен чекор во дигиталната ера, следејќи ги големите европски клубови, Интер, Челси, Реал Мадрид, кои веќе се насочени кон ваквите проекти.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови