Connect with us

Комити со последен поздрав: Навивачка институција – Горан Костадиновски Гого

Со неверување ја примаме веста дека згасна животот на една легенда од Западната трибина и воопшто македонската спортска и навивачка сцена.

Учествуваше во основањето, во огромна мера развојот на навивачката група и изградбата на имиџот и препознатливоста на името Комити.

Ќе паметиме многу негови дела, идеи, рачно изработувани знамиња, стихови, песни, кореографии, пароли, текстови…најмногу ќе ја паметиме неговата голема љубов и СТРАСТ за нашиот Вардар. Ќе го паметиме и по Градски Парк…

Ќе го паметиме како голем другар, како лик кој поврза многу генерации, како институција на Западната трибина од која учевме и многу научивме.

Ќе паметиме дека своевремено беше дел и од структурите на фудбалскиот клуб Вардар.

Комитски небесен Копу, прими ја оваа легенда со највисоки почести. Нека биде таму до вас и нека чува место за сите ние кои некогаш ќе се приклучиме за и од небесата ги исполнуваме заедничките завети.
Сочуство до семејството и најблиските, бидете горди дека израснавте еден голем човек, голем Комита кој Западот нема никогаш да го заборави !

Горан Костадиновски – Гого (23.08.1969 – 28.10.2020)

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Тимови